Bianka

Végh Bianka vagyok, frissen végzett gyógytornász.

Gyógytornászként a rendszeres testmozgás nem kötelesség, hanem hivatás. De különbség van mozgás és mozgás között is, hiszen a helyes és (jelen)tudatos testmozgás az, ami képes ezt a kontrasztot megadni. Szerencsére a gyógytorna pont ezt teszi számunkra lehetővé és ettől is olyan szép ez a szakma.

Nyolcéves korom óta napi rendszerességgel sportolok, hiszen ekkor mentem le először a vízitelepre, ahova még mindig vissza-visszavágyok. Kajakos éveim során nem csak a versenyzésben leltem örömömet, de a mozgás tanításában is, hiszen több éven keresztül oktathattam a kajakozás rejtelmeit a kicsiknek. Természetesen ez a sport magába foglalta a megannyi kilométernyi úszást, (sí)futást, és a több órányi konditermes edzéseket is. Ennek köszönhetően sosem okozott gondot egy izgalmas és tartalmas gyakorlatsor kitalálása az iskolában, vagy éppen a mozgásközpontban, hiszen az egyetem mellett másfél évig volt lehetőségem edzőként is tevékenykedni.

A versenysport során megtapasztaltam, hogy egy sikeres futam nem csak a testtől, hanem az elmétől is mindig csúcsformát követel. Azonban ez bármelyen szinten űzött aktivtásról elmondható, hiszen a mozgásra való teljes odafigyelés és a jelenpillanat megélése teszi lehetővé a dinamikusabb fejlődést, a sérülések csökkentését, valamint a jobb teljesítményt.

Bízom benne, hogy minél több embernek tudom majd átadni a jó mozgás szeretetét, hiszen a mozgáshoz is úgy kell közelíteni, ahogy az élethez: lelkesedéssel, örömmel és hálával.