Gyógytornát igénybe vevő pácienseink kezelését részletes állapotfelméréssel kezdjük, tanácsadással folytatjuk, majd a közösen kitűzött cél elérése érdekében aktív és passzív gyakorlatokat alkalmazunk és tanítunk meg. Kezeléseinket minden estben egyénre szabjuk.
Szükség esetén olyan kiegészítő terápiás lehetőségeket is felajánlunk, mint a Kinesio Tape felhelyezés vagy a lágy lézer kezelés.

Galéria

Tanácsadás:
Az állapotfelmérést követően és a kezelések megkezdése előtt a mindennapi életre, tevékenységekre vonatkozó tanácsokkal látjuk el a hozzánk fordulókat. Az ízületek és a gerinc kíméletét elősegítő, a fokozatosságot szem előtt tartó, az egészség megőrzését vagy visszaszerzését segítő ötletekről, saját testélmények megfigyeléséről és tudatosításáról beszélünk. Minden esetben szem előtt tartjuk a páciens életvitelét, foglalkozását, hobbijait, eddig végzett vagy ezután kipróbálni kívánt mozgásformáit, ezekhez igazítjuk a tanácsokat.

Kezelés (45 vagy 60 perc, de egyéni igény szerint alakítható.):
A kezelések is minden esetben egyénileg történnek. A panaszok megbeszélése és az állapotfelmérés során nyert információkból együtt meghatározzuk az elérni kívánt állapotot. Ehhez több út vezethet, ezeket felvázoljuk a kliensnek, majd együtt elindulunk a megvalósítás útján. Ezen az úton különféle technikákat alkalmazunk, úgy mint: passzív mozgatás, vezetett aktív és aktív mozgások kivitelezése, lágyrész mobilizáció, manuális technikák, kinesio tape felhelyezése, illetve ezek egyedi kombinációja.
Feladatunk a fájdalom megszűntetése, a beszűkült mozgásterjedelmek növelése, a megrövidült izmok nyújtása és a meggyengültek erősítése, amik mind előkészítik a terepet a funkcionalitás visszaállításához. A végső cél ugyanis a hétköznapi, munka- és hobbitevékenységek során végzett mozgások fájdalommentes, a korábbinál hatékonyabb, könnyebb, ha úgy tetszik energiatakarékosabb kivitelezésének megtanulása, elsajátítása. Ehhez elengedhetetlen a nyitottság, a változásra való felkészülés, a minél magasabb szintű testtudat kialakítása, önmagunk megismerése.