Dóra

Veszter Dóra vagyok, fizioterapeuta-humánkineziológus.

A nevem Veszter Dóra. Gyógytornászként való elindulásomat mély hittel és elköteleződéssel kezdtem a mozgás és egészség iránt. Számomra a gyógytornász szakma szépsége abban rejlik, hogy lehetőséget ad az embereknek a jobb életminőség elérésére és a fizikai funkcióik helyreállítására. Hiszek abban, hogy a mozgás segítségével visszaállíthatjuk az egyensúlyt és összhangot az életünkben.
Lenyűgözőnek találom, ahogy az emberi test önmagát gyógyítani képes. Legfőképp a traumás és sportsérülések gyógyítása iránt érdeklődöm, de fontos számomra minden mozgásszervi panasz okának a felderítése és kezelése. Számomra különösen fontos a szülés utáni rehabilitáció és gátizomtorna. Ezek a területek kiemelkedő jelentőséggel bírnak a nők egészségében és életminőségében. A várandósság és szülés utáni időszakban a nők testének támogatása és erősítése elengedhetetlen a helyes regenerációhoz. Ezen a területen való tevékenységem során nem csupán a testi gyógyulást tűzöm ki célul, hanem a nők önbizalmának visszaállítását és a testükkel való kapcsolatuk megerősítését is.

Jövőbeli célkitűzéseim egyik legfontosabb eleme, hogy a már meglévő és folyamatosan bővülő ismereteimmel még több páciensnek lehessek a segítségére.
Kortól és nemtől függetlenül mindenkinek ajánlom a gyógytornát és egyéb kezeléseimet is, melyekkel megelőzhetőek és kezelhetőek a mozgásszervi problémák. Szakmai motivációmnak ez az alapja: megismerni az egészséges test szükségleteit és működését, a megfelelő életmóddal támogatni azt, a lehető legjobb szokásokat kialakítani a mindennapokban, szükség esetén pedig a megfelelő terápiás módszerekkel visszaállítani a szervezet egészségét. Emellett fontosnak tartom, az engem választó páciensek megfelelő tájékoztatását, test- és egészségtudatosságuk kialakítását, hogy egészségüket minél tovább megőrizhessék. Munkámat szenvedéllyel végzem, hiszen minden egyes pácienssel együtt haladhatok az úton a fájdalommentes és aktív élet felé, és segíthetek nekik visszanyerni az önálló és boldog mozgás képességét.