Kata

Törő Katalin vagyok, frissen végzett gyógytornász.

Mielőtt elkezdtem az egyetemet nem sokat tudtam a gyógytornász szakmáról, a humánbiológia iránti érdeklődésem miatt esett erre a választásom. Ekkor még úgy gondoltam, hogy meglátom mi sül ki belőle. Nem is lehetnék hálásabb a döntésemért, hiszen a hivatásomat találtam meg a szakmában.

Mindig szerettem mozogni, igaz csak hobbi szinten. A tanulmányaim során egyre inkább rájöttem és megértettem, hogy a tudatosság mennyire fontos minden mozgás során. Lenyűgöző számomra, hogy apró változtatásokkal, egy szakértő szem felügyelete mellett, mennyivel intenzívebbé tudunk tenni egy gyakorlatot, mennyivel hatékonyabban lehet erősíteni, nyújtani egy izmot.

Számomra feltöltődést jelent, hogy segíthetek az embereknek, hogy testileg-lelkileg jobban érezzék magukat. Gyógytornászként a holisztikus szemléletet tartom követendőnek, a mozgásterápia mellett az egyéb problémákat is figyelembe kell venni, egyben kell tekinteni az embert ahhoz, hogy hatékony legyen a terápia.

Szakmai érdeklődésem szerteágazó, a klasszikus gyógytorna mellett érdeklődök a manuálterápiás kezelések iránt is, így a jövőben ebben az irányban is szeretném képezni magamat.